עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ללא קמח
| 6 באפריל 2022
שתף

רמת קושי
קלה

זמן הכנה
32 דקות

הגשה
עוגת שוקולד-חמאת בוטנים ללא קמח
-
1. ערבוב המלית10 דקות
לחמם תנור אפייה ל160 מעלות צלסיוס. לערבב חמאת בוטנים ואבקת סוכר עד לתערובת אחיד ולשטח. ךהעביר לקירור.
-
2. ערבוב ביצים והכנת גנאש10 דקות
במיקסר לטרוף את הביצים עד שיוכפלו בנפח. במקביל להמיס שוקולד וחמאה במיקרוגל, לערבב עד להמסה מלאה.
-
3. קיפול הגנאש לביצים4 דקות
לאחר צינון קל של השוקולד, לקפל בעדינות לתערובת הביצים.
-
4. הרכבת העוגה6 דקות
למזוג חצי מהתערובת לתבנית משומנת בקוטר 20 ס"מ. להוסיף את דיסק חמאת הבוטנים באמצע. למזוג את שאר תערובת השוקולד מעל לכיסוי.
-
5. אפייה40 דקות
לאפות למשך 35-40 דקות, עד להתייצבות. לצנן את העוגה.
-
6. קישוט והגשה2 דקות
לכסות את העוגה בשוקולד מומס ולזלף מעל חמאת בוטנים מומסת. לקשט באמצעות שיפוד או סכין.