פצצת שוקולד טבעונית

רמת קושי
בינונית
זמן הכנה
45 דקות
הגשה
כ3-4 כיפות מוס שוקולד
  • 1. המסת השוקולד
    3 דקות

    לשבור לקוביות שתי חפיסות שוקולד, להעביר לקערה ולהמיס במיקרו.

  • 2. ציפוי הבלון בשוקולד והקפאה

    לנפח בלון לגודל רצוי ולטבול בקערת השוקולד. להעביר את הבלון להתקרר במקרר/מקפיא.

  • 3. הקצפת קרם קוקוס
    7 דקות

    להוציא מקופסאת קרם הקוקוס את החלק העליון והקשה להעביר לקערה ולהקציף. להוסיף באמצע ההקצפה את הקקאו ולהקציף מספר דקות נוספות עד שהקרם מסמיך.

  • 4. לערבב עם שוקולד מומס
    5 דקות

    להמיס חפיסת שוקולד נוספת ולקפל אל הקרם. לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה להתייצבות.

  • 5. הרכבת המנה
    5 דקות

    לזלף את הקרם על הצלחת ולהניח תות מעליו.

  • 6. המשך הרכבת המנה
    5 דקות

    להוציא את הבלון מהמקרר ולפוצץ אותו. להוציא את שאריות הבלון ולהניח את כיפת השוקולד מעל המוס.

  • 7. הכנת סירופ שוקולד חם
    15 דקות

    להרתיח שמנת צמחית ולמזוג מעל השוקולד הנותר. להניח בצד כדקה ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה. למזוג את התערובת החמה על כיפת השוקולד בצורה מעגלית כך שהחלק המרכזי של הכיפה מכוסה. להמתין מעט עד שהמוס יחשף.