עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ללא קמח

רמת קושי
קלה
זמן הכנה
32 דקות
הגשה
עוגת שוקולד-חמאת בוטנים ללא קמח
  • 1. ערבוב המלית
    10 דקות

    לחמם תנור אפייה ל160 מעלות צלסיוס. לערבב חמאת בוטנים ואבקת סוכר עד לתערובת אחיד ולשטח. ךהעביר לקירור.

  • 2. ערבוב ביצים והכנת גנאש
    10 דקות

    במיקסר לטרוף את הביצים עד שיוכפלו בנפח. במקביל להמיס שוקולד וחמאה במיקרוגל, לערבב עד להמסה מלאה.

  • 3. קיפול הגנאש לביצים
    4 דקות

    לאחר צינון קל של השוקולד, לקפל בעדינות לתערובת הביצים.

  • 4. הרכבת העוגה
    6 דקות

    למזוג חצי מהתערובת לתבנית משומנת בקוטר 20 ס"מ. להוסיף את דיסק חמאת הבוטנים באמצע. למזוג את שאר תערובת השוקולד מעל לכיסוי.

  • 5. אפייה
    40 דקות

    לאפות למשך 35-40 דקות, עד להתייצבות. לצנן את העוגה.

  • 6. קישוט והגשה
    2 דקות

    לכסות את העוגה בשוקולד מומס ולזלף מעל חמאת בוטנים מומסת. לקשט באמצעות שיפוד או סכין.